Det är väl ungefär det som väntar i morgon på Hovet! Vad vi har sett hittills i finalserien så är inte Tingsryd ett lag som man bara kör över, utan dom har likväl som AIK kvaliteter som gör att dom förtjänar att vara i finalseriens femte och avgörande match. Det sköna är att det kommer att avgöras på Hovets is inför, hoppas jag, fulla läktare där Black Army tar taktpinnen redan från start och lyfter fram laget hela matchen, även om det kan gå lite upp och ner nere på isen.
En likadan start som senast kommer vi nog aldrig att se igen, har aldrig varit med om två mål bakåt och bytt målvakt innan det spelats 1 minut! Till och med där är AIK unika! 🙂
Tänk om Uffe Rådbjer hade fått döma i morgon, då hade det varit som upplagt för en batalj som avgörs på en nivå värd en seriefinal. Inte sagt att det inte blir bra ändå imorgon, men vissa som släppts fram till att döma har varit lite darriga i sitt agerande.
Kommer ihåg en domare vi hade på ett derby på -80 talet, Henriksson, och han var helt under isen och han kände det själv antar jag, båda lagen var på honom som iglar och hade synpunkter på dömeriet, för i en spelpaus mitt matchen så kallade han till sig oss 10 som var på isen och sa ” Grabbar, jag har en så jäkla dålig dag, kan vi inte bara spela av den här matchen så att jag kan få åka hem!” Efter det var det lugna gatan, inget överdrivet fult spel utan hårda schysta tag. Stort av en domare tycker jag, att våga erkänna att det inte funkar så bra. Det är sällan det funkar 100% för en spelare också för den delen! Men lärdomen av detta är att kommunikation är A och O, och att den går åt två håll, och blandad med respekt givetvis, även det åt två håll. Då blir det bra över hela banan och spelet avgör matchen!

Vinst imorgon och vägen blir lite kortare uppåt, bäst av sju matcher mot Karlskrona. Ett lag som man ska full respekt för trots att dom kom sist i Elitserien! (vägrar säga shl). Massor av uddamålsförluster under året och jämna matcher mot dom i toppen. Vissa jag pratat med säger att slår vi bara Tingsryd så är vi nästan där, kan inte vara mer fel anser jag. Det är då det stora testet börjar!
Samma sak om vi blir tvungna att gå andra vägen, och till slut kan möta Modo.

Tre veckor som avgör hela säsongen! Känns grymt, men så är det! En målvakt som spikar igen och ett par medstudsar så är man där! Sport är underbart, allt kan hända!
Nyckeln är att alla gör sitt jobb, alla gör sitt yttersta FÖR LAGET!

Lyssna och lär! Bättre än så här blir det inte innan en avgörande match!