Det blev som dom flesta av oss hoppades, en vinst i seriefinalen mot Tingsryd! I och för sig satt det hårt åt, behövdes övertid i femte och avgörande matchen. Nu väntar Karlskrona i bäst av 7 matcher innan man vet hur det blir nästa säsong! Ett Karlskrona som blir en svår nöt att knäcka. Matchbilden lär bli annorlunda än den mot Tingsryd, mer anfallshockey från båda inblandade parter. Vad som hörs i korridorerna under läktarna på Hovet är att det kommer att bli hyfsat lätt, men ack så dom kommer att bedra sig! Trots sista plats i Elitserien är det ett lag fyllt av duktiga spelare, bl.a. Mattias Guter (son till vår fystränare på -80 och -90 tal).
Håller med dom som tycker att vägen upp är orättvis. Som segrare i grundserien och som segrare i Allsvenska finalen borde man vara klar att kliva upp ett steg! Inte som nu att det är ytterligare en kvalserie som måste vinnas. Samtidigt att det lag som förlorade finalen spelar en play off omgång till mot lag som var åtskilliga poäng efter i serien, och vid vinst där också för kvala uppåt. Sen att dom lagen som kommer uppifrån endast har en matchserie att ta sig igenom för att stanna kvar känns sådär!
Tycker att serievinster och finalvinster borde premieras bättre! Det här hade jag tyckt även om inte AIK var inblandade!

På hyllan var det full fart, Sulo den gamla hjälten tog tag i micken och skötte intervjuerna, både med Melin, och med mig och Ulander. Eftersom jag och Ulander (nr 12 och 100 landskamper) var matchens profiler. I detta ingår även att släppa matchpucken i ett fingerat nedsläpp med båda kaptenerna innan match. Det här kan tyckas lite obetydligt, men jag kan lova er att stå där med nästan fulla läktare och släppa pucken är en grym upplevelse. På tal om fulla läktare så kan vi konstatera att trots allvaret i matchen så var det inte lapp på luckan, fattades ca 1000 personer, så vad ska till för att det ska vara fullt? En eloge till BA som fyllde nästan hela sin sida och höll igång sången och ramsorna hela matchen!

Black Army

För er som inte vet det så sköter även Emma C. om sändningar av tränarintervjuerna via AIK kontot på appen Periscope. Tittade på den själv igår för att se om det var ok kvalitet, och det var det! Kan rekommenderas.

Thelin, Emma och Sulo

Sen kommer vi till Rockklassiker Challenge där Benke råkade snubbla in tre puckar och vinna med 3-2! Kul för honom, men det blir en revansch senare ute på Fågelbro GK bestämde vi efter matchen.

Benke som vinnare

Ps. Tack Daniel på Braceiller Production för bilderna!