Hamnade i Skytteholmsparken i går, mest på grund av att AIK hade ett jippo för att uppmärksamma att föreningen fyller 125 år nu i nådens år 2016! Dom flesta i laget sprang, en del slapp pga skador, såg t.om. Gozzi i trikåer i första ledet. Det är stort att sportchefen ställer upp och springer. Har ingen aning om slutresultatet eftersom jag lämnade innan styrkan kom i mål. När vi ändå talar om att ligga i täten så såg jag ett inlägg på Twitter från en ”expert” , sådana finns det gott om” där han tippar Gnaget i toppen av serien kommande säsong, måste hålla med honom där om man tittar igenom alla trupper hittills. Men som vi lärde oss i fjol så är huvudsaken att laget går till slutspel, att komma etta ger inte så många fördelar som det borde. Tycker fortfarande att den som kommer sist i Elitserien ska åka ut direkt och den som bevisligen är bästa laget i Allsvenska under hela säsongen ska gå upp direkt. Sen kan näst sista laget och det eller dom näst bästa underifrån göra upp om den återstående platsen.
VM final idag mellan Finland och Kanada! Grymt av Finland att ta sig dit och neutralisera Ryssland på vägen. Finsk hockey har något nu som är värt för Sverige att studera. Vinst i JVM och J-18 VM, och sämst tvåa i senior VM. Kan det vara den vida omtalade SISUN som gör skillnaden? Finns nåt liknande i vår personlighet i landet lagom? Tycker inte att det håller att skylla allt på NHL spelare som inte kan/vill komma och spela eller att ledarstaben inte håller måttet. Till syvende och sist så är det dom på isen som gör skillnaden. Man kan tycka att Mårts står tyst och inte tillför någon energi i båset, men behöver han göra det i ett VM? Ska inte vetskapen av att få möjlighet att delta vara tillräcklig motivation? Jämför med Melin i AIK´s bås, han gormar och skriker inte heller, men ändå spelar alla upp till sin potential, och i vissa fall över. Nu vet inte jag hur Mårts och ledarna agerat runt laget, känner inte nån av dom, men att felet inte enbart ligger där är helt klart.
På tal om ”experter” så läste jag Nyström från tabloidblaskan Expressen tyckte att Ovetjkin tog en galen utvisning i går! Kan tycka att innan man hänger ut någon så ska man ha vatten på fötterna, om ens då. Tittar man på reprisen och som även TV kommentatorerna såg och sa så var det ingen utvisning. Eller är det så att bara för att han gjort 50 mål i NHL och sen ställer upp i VM, kanske inte helt i toppform, så är allt utom en topprestation i varje byte föremål för sågning?
Hade han gjort likadant om Henke Lundqvist ställt upp, lite ur form och halvskadad? Och hade det motiverat honom att komma och spela VM framöver?
Att dom ska bedömas är helt klart, men tycker att det ska göras utifrån samma mall och förutsättningar!

Final idag och två lag som är motiverade ut i fingerspetsarna, funkar inte tekniken så kör man ändå fullt ut! Sånt gillar jag att se. ” Motivation slår kunskap” nästan alla dagar i veckan! I alla fall så bidrar det till att showen blir sevärd! 🙂