Så blev det som många hade trott, och en hel del önskat! AIK fotboll byter tränare, mest på grund av att spelet hittills inte levt upp till målsättningen att Guldet ska bärgas i år, igen! Större förväntningar på ett lag att vinna är svårt att finna någon annanstans i Sverige än i AIK. Inför varje säsong är det alltid att AIK har den bästa truppen och allt annat än ett SM-guld är att betrakta som en besvikelse. Kan jämföras med Real och Barca i Spanien. Den stora skillnaden är dock att det finns fler lag i Sverige som även dom är bra på att rulla boll. Det är samma syndrom som självutnämnda experter som inför OS och VM alltid kommer fram med listor på Svenska guldfavoriter, och som alltid, nästan, utmynnar i en stor besvikelse. Det visade sig att det fanns fler idrottare i världen som även dom var otroligt duktiga i sin respektive idrott så medaljerna uteblev, igen. Men när det gäller det så kanske vi inte ska vänta oss mer när det gäller tabloidjournalisterna, som i dom flesta fall inte själva stått på en arena och försökt prestera på toppnivå.
När det gäller förväntningar på fotbollslaget så ska dom givetvis vara höga, klubben är ett topplag i Sverige och förväntningar på att vinna Guldet ska alltid finnas där, så missförstå mig rätt, men medvetenheten om att det finns fler lag som även dom har möjlighet att vinna måste tas in i förväntningarna.
Jag är definitivt inte rätt man att bedöma om Alm varit bra och maximerat utdelningen av laget, men helt klart är att det efter 6 år är dags för en ny röst i omklädningsrummet. Det finns inte många klubbar som haft en tränare så länge, skulle var Arsenal i så fall. Men hur många vinster har Wenger vunnit under alla dessa år? Vilket är trist då ”The Gunners” är mitt lag i engelska ligan.

Arsenal

Att med sig i beaktad är att ett tjänarebyte inte ofta blir det succé som man tror och hoppas. Många är dom exempel på byten som inte gett dom sportsliga framgångar som förväntats. Se bara på Modo hockey förra säsongen, eller Peter Nordström som skulle lotsa AIK hockey efter att Peter Gradin fick sparken. Finns massor av bra (eller dåliga exempel), men även undantag som bekräftar regeln, typ Perras inhop i Leksand i fjol

Men som avslutning kan sägas att en tränare inte är ensamt ansvarig för att resultaten uteblir, det finns även ett antal spelare i en trupp som ska prestera, och som i dom flesta fall har bra betalt för att göra det. Det är svårt, eller rättare sagt ska inte behövas, att en tränare tar hela ansvaret för utebliven framgång! Nånstans i allt så måste även spelarna rannsaka sig själv och ställa sig frågan om dom bidragit med 100% i matcherna! Ett riktigt proffs motiverar sig själv att prestera, man ska inte hänga upp sin egen förmåga på en tränare. Dom kommer och går genom en karriär!

Såg ”The King of football” avtackas i Paris av en hel stad, och själv bjöd han på två mål och slog rekordet på flest antal mål i ligan under en säsong! Killen är 35 år! Fantastiskt! På tal om att motivera sig själv! (Missade melodifestivalen som tur var! )
Nu ramlar franska ligan tillbaka till en tillvaro i skuggan av dom andra stora ligorna!

Zlatan i PSG

Här en sång för alla Parisare!