Så var den avklarad, AIK on Ice-16. Ett par timmar på Hovet för alla dom som hade möjlighet och vilja att närvara på evenemanget som ska ge fansen tillfälle att träffa och se spelarna i A-laget. Utöver laget så var Bert-Ola Nordlander, Patrik Blomdahl och Mattias Janmark på plats och hade hand om skottävlingen, Damhockeyn var på plats och Sulo Karlsson spelade musik med Roger Melin på slutet. För dom som inte vet så är Melin en höjdare på piano/orgel.
Det kom en hel del, kan tippa på att det var runt 1000 personer på läktaren, så intresset är på uppåtgående. Vi får hoppas att trenden fortsätter från förra året då antalet på läktarna steg under hela säsongen, så snittet hamnade på nästa 4500 per match. Hatten av för alla dom som troget kom dit, och för alla dom som kom så ofta dom kunde. Antalet matcher är många så det är inte lätt att få till det varje gång.

Själva träningen var inte i högsta tempo men man kunde ändå se att det finns mycket talang som ska ut på isen, och är det nåt som Melin är bra på så är det att få alla att överträffa sig själva.

Vi på marknad var där, nästan alla, en av oss hade fortfarande semester, och en sån här sak blir en uppstart för oss också. Evenemang runt matcherna blir viktigare och viktigare. Det är inte bara själva matchen som ska ses utan publiken ska få underhållning innan och i pauserna också. Hörde i högtalarna att Sheriffen var på plats, rösten från radiostationen Bandit. En av dom bästa i Sverige tycker jag. Trist att läsa att en del har andra åsikter. Jämför med andra arenor så inser ni att vi har det ganska bra på den fronten.

AIK marknad och Roger Melin

Första träningsmatchen är den 17:e mot SSK nere i Kringelstan. Vore grymt om det kom ett helt gäng gnagare dit och lyfte fram laget. Jag ska dit självklart. Men det gäller förmodligen att starta i tid eftersom bron fortfarande är kapsejsad. Ska bli intressant att se Waltins lagbygge inför den Allsvenska säsongen.

OS smygstartade såg jag, och som vanligt så har våra skrivande experter höjt förväntningarna till medaljer, och som vanligt glömt att det finns massor av andra deltagare från andra länder som är fantastiskt bra. Höjdpunkten blir nog som vanligt 100 och 200 metesfinalerna.

Ps. Thx Daniel for the pictures!