Spenderade gårdagen i Norrtälje där A-laget hade match mot Brynäs i resterna av mästarcupen. Förstod aldrig varför det fortfarande heter cup, och vad jag såg så delades det ut en buckla efter. Då kan man säga att AIK kom tvåa i cupen, för matchen förlorades med 2-1. Jämfört med matchen i Södertälje häromdagen så var detta ett fall framåt, som det ska vara på en försäsong. Motståndet i går var av en högra kaliber än SSK, så att man förlorade är inget att hänga läpp för. Hur det än är så är Brynäs ett Elitserielag och borde vara bättre, vilket dom var i vissa lägen i matchen. Men i ibland var det AIK som förde spelet, så det ska man ta med sig att det sitter till vissa delar redan i match nr 2. Jämfört med förra säsongen och match nr.2 så är det en väsentlig skillnad.
Nya målvakten Linus stod, trots att han inte var helt återställd efter sjukdom, och gjorde det bra. Det visar att det finns 2 målvakter att lita på framöver, vilket såklart är en styrka.
Det jag hade åsikter om senast, att man tappade för många puckar på anfallsblå, slapp man se. Tror det endast var ett fåtal på hela matchen vilket är ett fall framåt. En gammal regel är att hellre tappa i hörnan än på blå, då kontringen inte blir så svår att ställa om till.
Brynäs vann skotten överlägset i dom första två perioderna, men i tredje har jag för mig att AIK vann. Då ska man ha i beaktning att laget körde ett hårt fyspass tidigare under dagen, så att det blev lite trögt i början har sin förklaring, men det som är bra är att orken och viljan fanns där och visades i tredje, när man egentligen ska börja bli lite trött.
Sen kan man se att storleken har en betydelse på en försäsong, dom mindre spelarna i båda lagen såg ut att redan vara uppe i serietempo, medans dom som är lite större håller på att varva upp.
Såg ett par tacklingar också, vilket glädjer ett gammalt krigarhjärta. 🙂

Hör och häpna så höll Zebran en bra nivå och gick inte in och påverkade spelet. Det finns hopp med andra ord!

Såg sedan på tv att vi fick en guldmedalj i terrängcykling, MTB. Jenny Rissved! Grymt stort! Hoppas att hon får lika stora hyllningar av den samlade expertkåren som fotbollslaget. Hon vann guld! Dom tog silver.
Ska bli hyllningar i Kungsan idag! Rissved, hinner hon dit eller?

Zlatan häger två nya mål och borde fått belackarna att tystna ett tag. Blir så less på att läsa vissa journalister som kritiserar honom, så länge man inte kan dämpa en medicinboll själv ska man kanske vara tyst! Snart är han borta från svensk fotboll, och det blir lika tomt som det kommer att bli i friidrottsvärlden när Bolt lägger skorna på hyllan.

avslutar med ett av sportvärldens bästa tweets, från Michael Jordan! Borde läsas av alla som idrottar, eller varför inte alla andra också. 🙂

Michael Jordan