I går började säsongen för AIK´s A-lag med en match i Scaniarinken nere i Södertälje. Ett SSK som i år är nykomlingar i Allsvenska efter ett års degradering till div 1. Som alltid när det gäller försäsongsmatcher så vet man aldrig vad man kan förvänta sig av spelet från lagen. Men jag måste säga att det som visades i första perioden, speciellt av AIK, lovar gott inför fortsättningen. Fart och många bra kombinationer, spelet i egen zon var grundlagt med snabba pass för att slippa få tryck på sig. AIK tog en komfortabel 3-0 ledning som höll ett tag in i andra perioden, en ledning som lika gärna kunde varit 6-0 med lite skärpa i avsluten.
Vi som var där fick se en riktig gammal hederlig höfttackling, som säkert inte setts där sedan Stisse Johanssons dagar. Men som zebran helt felaktig tog för bentackling och resulterade i att AIK fick ännu ett boxplay att spela av. Jag tycker det är förbaskat tråkigt att se domare som helt saknar känsla av vad som sker. I det här fallet skulle situationen kunna användas av Förbundet på hur en schyst hederlig höfttackling utförs. Var hittar dom alla dessa zebror utan känsla? Nu kan man inte skylla på att zebran var rostig, har sett honom förr och han är likadan varje gång. Trist!

Åter till matchen kan sägas att den sakta gled in i försäsongsmönstret, dvs. sakta men säkert kom små misstag som man vet kommer att slipas bort efter ett antal matcher, och som bidrar till att kvaliteten sjunker en aning. Antalet spelvändningar på offensiva blå gick från 0 i första perioden till säkert 10 i tredje, och sånt brukar resultera i baklängesmål till slut. Nu fick SSK förvisso ett mål i PP, men även ett antal chanser pga tappade puckar på anfallsbål.

Men en seger är alltid en seger och jämfört med samma tid i fjol så är det hästlängders skillnad, så vi kan med tillförsikt se fram emot resten av säsongen.
Så ni som hittills tvekat inför säsongen behöver inte tveka längre, det här kommer att bli bra! Och som ni alla vet så behövs alla röster på Hovet när det vankas match. Festen kan börja!! 🙂

Extra kul igår var givetvis att Jocke fick göra sin första match i AIK tröjan, hade en frispelning som borde resulterat i mål. Han var med mig på Globen när jag gjorde min sista match, och jag var nu med när han gjorde sin första.

Thelin Sr o Jr

Jocke och Mats Thelin