…så håller jag på AIK. I med och motgång. Jag känner så här: Oavsett vad som händer på isen/plan idag så är inte det som avgör om jag håller på och älskar mitt lag. Kulturen och historien är det som gör det. Om laget råkar förlora en match, som senast nere i kringelstan, så tar jag inte upp pennan eller tangentbordet och börjar kasta skit på varken spelare eller ledare. Vad jag vet, som jag redan nämnt tidigare, så har jag aldrig mött eller spelat med någon som avsiktligt gör misstag eller har en dålig dag på isen. Händer alla, även Henke Lundqvist spelar knackigt ibland, senast blev han utbytt. Därför gör det ont i gnagarsjälen närman läser sociala medier efter en match där resultatet inte gått vår väg. Kan tänka mig att dom flesta som vädrar sina åsikter knappt stått själv på ett par skridskor på hög nivå och vet vad som krävs i alla lägen.
Sen verkar det som att dom flesta har tagit åt sig vad den sk. expertkåren har tippat innan när det gäller slutställningen i serien. Kan ju nämna i sammanhanget att samma sk. expertkår tippade att Tingsryd skulle slåss om att slippa åka ur fjol! Så mycket för deras kunnande. Det mest självklara tycket jag, och det är min personliga åsikt, att var och en tittar igenom trupperna och gör en egen bedömning om tabellens utseende frampå vårkanten. Att AIK kommer att ligga uppe bland topplagen tvekar jag inte en sekund på.
Missuppfatta mig inte fel nu. Självklart ska man vädra sina känslor, det är en av grunderna i hockeyn, men riktningen kanske ska vara åt ett annat håll. Det är fortfarande tröjan och märket på bröstet som är det som gäller, och vad jag vet så har inte negativism stått för något framåtskridande. Positiv attityd och hitta dom bra prestationerna är det som gäller.
Sen har vi lärt oss allihop att oavsett slutställning i grundserien inte spelar så stor roll. Finns knappt nån fördel av att vinna serien, utan det viktigaste är att alla spelare är hela och i form sista tre veckorna i vår när allt avgörs. Sen är det självklart att laget ska försöka spela bländande hockey för oss som tar sig till Hovet för att titta på och stötta grabbarna på isen. Antalet förra matchen var bra tycker jag, ett fall framåt. Extra kul att ståplats var nästintill fullt. Underbart att vara i hallen och höra ramsorna eka i hallen. Är helt säker på att sittplats tycker likadant. Keep up the good work!! 🙂

Idag ska jag till Hovet och se matchen mot Björklöven. Blir som en repris på finalen -82. Hoppas att det är många som väljer Hovet i stället för soffan och Finlandsmatchen. Och att resultatet går vår väg. Tycker mig se att det blir bättre och bättre för varje match. Vilket lovar gott. Året efter en fantastisk säsong är alltid svår i början, tills alla hittar tillbaka till vad det var som gjorde att den blev så fantastisk. Tyckte mig se det i tredje perioden i Södertälje, lite desperation blandat med kyla och överlägset kunnande. 🙂

Kämpa

GNAGET RULES!!!!