Söndag och sista matchen innan allvaret drar igång igen. Efter den tunga förlusten senast mot Almtuna så var det SSK som stod för motståndet på Hovet idag. Vi spelade vår första träningsmatch mot dom för några veckor sedan, och vann knappt efter att ha spelat ut dom efter noter i första perioden. Nu idag blev det lite annorlunda. Dom verkar ha fått upp fart och tempo under sina matcher och började bra redan från första nedsläpp. Vi var åtskilligt bättre med redan i första bytet idag, till skillnad från Almtunamatchen. Det ser ut som att Melin nu har börjat varva upp grabbarna inför starten på torsdag. Laget verkat vara uppe på spåret igen. Nu blev det i och för sig vissa svackor där SSK fick ett visst övertag, men som helhet tycker jag att man ska vara hyfsat nöjd. Vissa saker behöver man givetvis nöta vidare på. Tänker först och främst på egen zon, där det första passet fortfarande tar för lång tid. Har ni hört den förut? 🙂
Men som jag sagt förut, för att få ett bra anfall så krävs ett snabbt första pass 9 ggr av 10. Samma sak med spelvändningar i mittzon, där krävs snabbhet i pass och tanke för att överraskningsmomentet ska lyckas.
Antalet skott blev fler idag, men mot SSK tycker jag inte att man ska förlora skottstatistiken. Så skjut mer grabbar, utan skott inga mål. En gammal sanning! 🙂

Jocke Thelin skjuter

Junior var ett axelskydd från att få in första målet. Siktet börjar bli inställt, så snart kommer det. 4 skott på mål får anses godkänt!

Som sagt, på torsdag är det första matchen av 52, och motståndare är Västervik. Ett lag som vunnit alla sina matcher på försäsongen, och inte kan räknas bort som ett lätt offer som dom flesta verkar tro. Dom kan säkert överaska som Tingsryd gjorde i fjol. Så på torsdag behöver laget all hjälp dom kan få från läktarna. För hoppas på att folk ställer upp och kommer dit i mängder. För säga vad man vill om islador runt om i landet, ett fullsatt Hovet är inte lätt att handskas med som motståndare. Och varför ska vi göra det lätt för gästerna??

Mats & Mats

Mats & Mats kommer att vara där iklädda full stridsmundering! 🙂

Ps. Tack Daniel för bilderna! Grymma som vanligt!