Torsdag kväll i Stockholm och AIK hade match mot Uppsalas stolthet Almtuna Hockey. En i raden av träningsmatcher inför seriestarten som är på torsdag nästa vecka på Hovet mot Västervik. Förutsättningarna var som vanligt denna försäsong, det fattas spelare som är antingen sjuka eller skadade. Saknades 5 st. ordinarie idag, Spångberg, Almtorp, Steen, Hjelm och Lundberg och det sätter såklart sina spår. Inte helt lätt för Melin att forma sina trupper när det ändras hela tiden. Såg ut som att Almtuna kom med det som dom har i truppen. Sen låg dom helt säkert i en annan fas av förberedelserna inför seriestarten. Dom var grymt rappa i benen, och vi var inte helt på samma plan. Efter en tuff vecka i Schweiz så spritte det inte direkt i grabbarnas ben. Men som jag sagt i alla tider… Ingen vinner serien på försäsongen! Den slutar i Mars, följt av ett vansinnigt kval. En formtopp där och alla tycker det var en bra säsong. Vägen dit hoppas vi bjuds på bra matcher med högt underhållningsvärde, och att tillställningarna på Hovet präglas av feststämning på på isen och på läktarna. Det innebär ju att antalet besökare bör ligga ungefär som det slutade i fjol.
Nu när det spelas träningsmatcher så har jag svårt för dom som efter tre byten i första perioden börjar grymta och kasta åsikter ner på grabbarna på isen. Som jag skrev tidigare, inget står på spel i dessa matcher mer än att komma in i matchtempo och hålla sig skadefria. Men man kanske inte kan förvänta sig den förståelsen. Alla dessa år som jag själv spelat så har det aldrig hänt att laget gått ut på en skridsko och inte försökt, mer då att vissa matcher så funkar inte allt. Det är säkert lika på alla sorters arbeten, folk är inte alltid på topp. Jag själv kan ha förståelse om jag ser i ögonen på spelarna att dom i alla fall försöker. Det är gott nog.

En sak som jag tar med mig och som jag tycker är grunden i allt försvarspel, vikten av ett snabbt första pass, som sitter på bladet på den som ska ta emot den, måste bli bättre. Men det är generellt i dom flesta lag som jag sett. En bättring där och spelet ur egen zon går smidigare.

Till min förvåning så var Zebrorna hyfsade idag. 🙂
Hur ofta säger man det??
Tänk om alla var som Purkin, då hade det varit ok!

Gnaget på Mossen

Nästa, och den sista, träningsmatchen är på söndag, då laget från Kringelstan kommer på besök. Är helt övertygad att helheten blir bra mycket bättre. Laget vet att snart brallor det till och blir allvar igen.

PÅ lördag har Damlaget sin premiär på Ritorp klockan 15.00. Djurgården kommer på besök, så det blir ett derby direkt. Självklart ska jag dit och se. Tar nog med lite böcker och säljer till förmån för Damlaget. Det brukar bli ganska bra varje gång. Alltid lika kul att hjälpa dom på traven.