En fredagkväll utan planer, men Gnaget spelar borta mot Västervik, då blir det lätt att kosan styrs söderut. Skrev i förra inlägget att vändningen kommer, och nu tre matcher senare så är bilden klar att så är fallet. Det första som syns är att spelglädjen är tillbaka, kan bero på att nu är det Melins anda som sprider sig över laget. Såg det redan på uppvärmningen igår att den här kvällen kommer att sluta bra. Västervik borta är inget ställe som man åker och plockar med sig tre poäng, snarare tvärtom, vilket många har fått uppleva och fler kommer att få uppleva. Så att vinna där igår var ett stort steg i rätt riktning. Dom vanliga bjudningarna i egen zon finns kvar, men färre till antalet, och en ny målvakt visade sin klass samt att chanserna framåt utnyttjas. Fortsätter man på samma utvecklingskurva så kan vi med tillförsikt se oss an fortsättningen av serien. T.o.m. Wennerholm på tabloidblaskan AB skrev att Gnaget nu är på väg! Då måste det väl vara så!
Hur som helst så är det lättare att vara Gnagare med inriktning på hockey idag! Armarna upp i skyn och se med tillförsikt fram emot nästa match, SSK kommer till vår borg på onsdag 2/11, och då är det upp till bevis att det jag tror stämmer.
Såg att det redan sålts över 3500 biljetter, så det bör innebära att säsongens bästa publiksiffra presenteras i tredje perioden av Sheriffen. Vore kanon om en del av dom som sitter på Friends och tittar på vårt fotbollslag bestämmer sig för att spendera en kväll på Hovet. Skulle kunna bli en happening som man pratar om i framtiden. Jag var där!! Var du??

Ett vinnande lag är ett lag där alla accepterar sättet att spela på, trots att det ibland kanske innebär att det egna egot får stå tillbaka för att segern ska bärgas. Hockey är en komplex sport där sammanhållningen och uppoffrandet gentemot sina lagkamrater är A och O, men där den individuella prestationen ofta är tungan på vågen. Stora ledare klarar av att få fram detta, utan att röstvolymen ständigt ligger högt.

loyalitet

Jocke hade en bra återkomst till sina gamla jaktmarker. Fick in pucken på en patenterad dragning och backhandslyftning.

Joakim Thelins målgest

Sen måste jag säga att Zebran skötte sig helt ok! Fast han bakom mig på läkaren, en äldre herre i VIK-tröja hade helt annan åsikt i 60 minuter! Han tyckte Zebran var riggad från första nedsläpp!

Själv hade jag en bra kväll personligen. Blev inbjuden på deras restaurang med middag, stort tack Christer L, sålde en bok, såg sonen göra mål och laget vann!!
Resan hem, tre timmar i mörker med halvknackig syn, blev en fröjd. Speciellt när Lundells ”Vädermannen” spelades som ljudbok. 🙂