Bra lag får alltid en vändning till slut, om bara alla jobbar och stämningen bland spelarna är bra och sist men inte minst att direktiven hur man har tänkt sig spela går fram till alla inblandade. Det här kan vara svårt att förstå och se om man inte varit med om det själv inom speciellt lagidrott där mekanismerna är lite annorlunda jämfört med individuella idrotter, eller inom arbetslivet. I dagens hockey där värdet på ett lag varierar efter i stort sätt varje byte, ungefär som på börsen där värdet går upp och ner hela tiden, kan det vara bra om experter, både professionella och amatörer, kan sansa sig en smula och försöka se helheten emellanåt. AIK blev tippade i topp av alla utom Melin i början av säsongen och Västervik blev tippade på sista plats. Nu efter 12 spelade matcher ser det lite annorlunda ut, men vis av erfarenheten så kommer det att se annorlunda ut efter 52 matcher. Framför allt kommer AIK att ligga topp fyra, men tror även att Västervik kommer att slippa något kval för att hålla sig kvar.
Förändringar i trupper är något som blivit vardagsmat, och AIK är inte förskonade från detta. Både på tränarfronten och bland spelarna. Det kan man tycka vad man vill om, men som det såg ut igår på Hovet så är det inget man behöver ångra. Helt plötsligt såg det ut som att glädjen var tillbaka, nu ska det inte dras några stora växlar efter en match, speciellt mot Pantern som inte hade en av sina bästa stunder på isen, men med glädje brukar resten falla lättare på plats.

Igår spelade man skapligt emellanåt i egen zon, speciellt när spelarna försökte att värdera lägena när man skulle sätta press på en motståndare med full puckkontroll. Det är en av nycklarna till ett bra försvarspel,dom andra har jag påpekat förr, och då är det ganska förvånande att höra buanden och visslingar från delar av publiken, eller så är det så att dom avslöjar sin egen kunskap av hur det ska spelas. Kan dela med mig av en hemlighet: Hockeymatcher vinns oftast av det laget som gör minst antal misstag! 🙂 Tjurrusningar med huvudet under armen efter motståndare brukar sällan belönas!
Nummer 74 fick till ett mål igen! Grattis! Visar att det inte behövs klara lägen för att få in pucken i mål varje gång! En del spelare hittar dom lägena.
jocke-thelin-scorar

Träffade på nästa generation i en av pauserna. Skönt att se att det börjar dyka upp fans som är under 25! Hur det än är så är det dom som är framtiden på läkaren!
Mer sånt! Bing your kids to the games! 🙂
Mats Thelin med fans