För oss hockeynördar så är September en bra månad. Serierna börjar äntligen och veckorna fylls av bataljer ute på isen i olika islador runt om i landet. Själv sitter jag utanför Hovet och ska in för att se Gnaget spela första matchen för denna säsong, Pantern från Malmö står för motståndet. Såg på Twitter att det sålts över 4500 biljetter, och det känns ju bra. Men jämfört med fotbollen så är det ganska skralt. På nåt sätt har jag lite förståelse för detta om man bor norr om stan, och måste ta Essingeleden till matchen som jag. Idag drog jag iväg redan strax före 15, för att ev. slippa köerna men det slapp jag inte såklart, sen är, som ni säkert vet, tullavgiften billigast då. Vägrar så mycket det är möjligt att lägga för mycket pengar till stadens kassa. Sas det inte att trafiken skulle minska med ett antal procent bara bilisterna fick betala för att nyttja leden? Det är ganska tydligt på sista tiden att missbruket av våra skattepengar fortsätter i oförminskad styrka inom många områden.

Kvällen blir inte helt lätt för våra krigare på isen, Pantern låter som ett lag som ska köras över på Hovet, men som ni säkert märkte förra året så finns det både talang och organisation i det laget. Om dom slutar på en topp fyra placering i vår så är jag inte förvånad. Gnaget har laddat upp och fyllt på efter att man tappat en del spets sen förra säsongen, nästan hela försvaret är nytt, vilket en del har åsikter om, men det viktigaste enligt min mening är till syvende o sist organisationen i egen zon. Med hyfsade backar kan man ändå göra underverk. Såg Almtuna häromveckan, och där kan man snacka om organiserat försvarspel. En del har tippat dom i botten av serien, men håller dom ihop den delen så kommer dom ta skalper hela vägen till sista matchen.

Ska bli kul att se Mitells gäng ikväll, tror att han är bra för laget, för in lite nya idéer och engagemang.
Ska tillsammans med en kompis hålla koll på antalet pucktapp på anfallsblå, och i vilka lägen man byter. Som ni vet så bör man byta när vi har puck eller när motståndaren är långt ner i egen zon.

Håller tummarna för att juniors bössa används på rätt sätt ikväll! 🙂

Lycka till både grabbar och tjejer med säsongen! 🙂