”Mördarn” – Debutbok från Mats Thelin

Hela livet går ut på att göra val. Jag gjorde mitt i 15-årsåldern. Jag skulle fan bli proffs och leva på mitt intresse. Det och inget annat skulle vara mitt mål. Trots bristande kunskaper, enligt vissa självutnämnda experter urusla, kämpade jag mig förbi alla skären och hamnade i ett av ”The original six”-lagen i NHL, Boston Bruins, via OS-brons och Canada Cup-silver med Tre Kronor och två SM guld med AIK.

På vägen till Boston hann jag också täcka skott med huvudet och tackla must och livslust ur fler än en motståndare. AIK-klacken tyckte snart att namnet Mats Thelin inte dög – de döpte om mig till ”Mördarn”. Det sa så mycket mer om min inställning och spelstil på isen. Jag var beredd att döda och bli dödad, bildligt talat, men nästan bokstavligt också.

Vägen till toppen var inte beströdd med rosor, jag underkastade mig stenhård träning varje dag och alla mina livsval gjordes från samma utgångspunkt, tar det här mig närmare mitt mål?

Spela stenhårt, kämpa stenhårt, gör din egen grej, tro på vad du gör, du och ingen annan vet vad du själv behöver: det blev min devis. Välkomnandet i NHL blev sex stygn efter två smällar, en under varje öga från en galning i ligan. Var det detta jag längtat och kämpat för under alla år?! Svaret var lika givet som att Keith Richards spelar i Rolling Stones. Ja, självklart!

Det här är min story om framgång inom mitt område, men det kan lika gärna vara din inspiration till att leva din dröm, att göra DIN grej i ditt liv. Du behöver inte vara bäst när du bestämmer dig, det kan du bli senare, om du vill tillräckligt mycket!

Boken ges ut i samarbete med och till förmån för AIK Hockey.

Tore S. Börjesson, mångårig profil på Aftonbladet, är en journalist med musik som huvudsyssla och rock’n’roll som livsluft. Han skrev den framgångsrika och omtalade boken om Dregen.

Titel: Mördarn
Författare: Tore S. Börjesson & Mats Thelin
Förlag: Idrottsförlaget i Västerås AB
Format: Inbunden. 170 mm x 230 mm
Omfång: 250 sidor
ISBN: 978-91-981489-3-0
Utg. datum: 2014-10-24
Pris: 255 kr
”Läs den är boken, vilken karaktär och kämpe. Blir sjukt imponerad och motiverad av att läsa Mats historia! Den är verkligen grym, så glad att jag läst den!”

Gizela Ahlgren-Blom
Ishockeyspelare i AIK-Dam och Damkronorna

”En stor dos inspiration till andra att lyckas med sina mål. Det här är en mycket bra bok. Som en blandning av en vältajmad tackling och ett slagskott i krysset från blålinjen.”

Tidningen Hockey

”Mats Thelins bok borde vara obligatorisk läsning för alla (yngre) ishockeyspelare i Sverige (och deras närstående)”

Stefan af Bjur
Huvudtränare i AIK dam hockey

”Boken är fantastisk. Jag har läst några av denna typ av bok, men denna bok är outstanding. Den handlar om hur du blir bättre på att driva dina egna drömmar och mål. Du behöver inte vara AIK´are för att gilla den!”

Torgny Ekman

”Boken ger en bra känsla och förståelse för vikten av att sätta tydliga personliga mål och det egna drivet för att ta sig dit! En värdefull bok för alla idrottsutövande ungdomar att läsa!”

Ledarstaben TV-pucken Sthlm.Syd 2014