Idrottscoachning – en effektiv väg till framgång som idrottare och individ

I idrottsvärlden finns ingen ”Quick Fix”. Det är ett stenhårt arbete som tar tid. Du måste älska utmaningen i den stenhårda träningen. Men också skaffa dig de mentala insikter som krävs för att bli bäst. Mats Thelin coachning bygger på hans mångåriga erfarenhet som elitidrottare på världsnivå, samt på fortbildning inom kost och metodik.

Det är lätt att fokusera på framgång inom idrott. Hur snabb var jag? Hur många mål gjorde jag? Varför missade jag? Men det finns ingen framgång utan bakomliggande misslyckanden även om det inte är inte det viktigaste för din personliga utveckling, utan att du kämpade! Sedan bör man fråga sig – vad lärde jag mig idag och hur kan jag jobba vidare med det?

För att bli bäst måste du ta ansvar för din egen utveckling. Regelbunden träning är viktig. Andra faktorer är: psykisk balans, kost, träningsfrekvens, återhämtning, egna gränser, m.m. Inom idrotten läggs idag mycket tid och fokus på skicklighet, styrka och teknik. För att nå framgång måste du se helheten. Kroppen måste utvecklas i samklang med ditt mentala växande.

För att prestera på topp måste man älska kampen mer än belöningen! Mentala färdigheter styr våra energier och motiverar oss att uppnå våra mål. De hjälper dig att fokusera, balanserar din energi och bygger upp den mentala tuffheten inför tävlingar. Mental balans ger dig ökat självförtroende och den övertygelse som behövs för att göra dig till en vinnare! Vi ansvarar bara för oss själva. Lyssna på experterna, men gå din egen väg!

Lär dig att lyssna inåt. Vad är det som styr tankarna– vilka mönster följer de? Som idrottscoach balanserar jag min erfarenhet mot din kunskap om vad som är bra för dig. Ofta vet vi ungefär vad vi vill åstadkomma, men sitter fast och kan inte ta oss framåt. Tänk om du istället hade tydliga mål och en plan för hur du ska nå dem.

HUR GÅR COACHNINGEN TILL?
Vi träffas med c:a tre veckors mellanrum, anpassat efter ditt behov. På mötena berör jag nuvärde, handlingsplan, önskat mål, hjälpmedel, och vägen dit. Mellan sessionerna behövs tid till eftertanke och egen bearbetning, då hörs vi vid behov på telefon, mejl eller Skype.

COACHNINGSOMSRÅDEN
Problemlösning inför tävlingar, mål och visioner, bearbetning av nervositet, fokusering, att undvika distraktion, tillgång till din fulla kapacitet
Boka Mats +46 76 886 38 11