”Idrottsvärlden börjar förstå att kropp och själ hör ihop, vi behöver balans i kost, träning och psyke.”

För den breda allmänheten är Mats känd som ”hockeyspelaren som var med i Robinson”. Den äldre generationen hockeyentusiaster känner igen Mats Thelin för hans tid i AIK och fysiska spelstil i elitserien, en spelstil som tog honom ända till NHL och Boston Bruins, dubbla SM-guld, Canada Cup silver och OS brons.

Under 15 år som elitidrottare har jag sett att det i idrottsvärlden finns stora brister, kring såväl kost som mental medvetenhet. Det är därför fantastiskt givande att hjälpa idrottare att komma på rätt spår inom dessa områden.

Extra inspirerande är att arbetet med yngre idrottare, på gränsen till att blomma ut. Jag vill förvalta min erfarenhet från svensk elitidrott och från mina år i NHL, så att mina och andras misstag och mindre bra val inte behöver göras igen. Oftast räcker det med smärre förändringar som dock kan vara svåra att göra själv.

Foto: Lena Ringstad

Så här i efterhand blir det tydligt att det skulle ha varit ett otroligt stöd för min utveckling att ha fått gå till en expert. Någon som hade förstått mitt bästa, men varit neutral mot min klubb och närmaste omgivningen.

Jag kan erbjuda erfarenhet och kunskap för dem som tränar såväl inom kosthållning som i hur man ska tänka och agera för att få ut maximalt av sin idrottsutövning. Hur vi agerar och fungerar i med- och motgång inom idrotten är viktigt. Positiva tankar lyfter resultatet – negativa tankar sänker resultatet.

Att Mats var deltagare i Fångarna på Fortet 1995 och Robinson 2010

Hade en morfar som spelade i Hammarbys A-lag i fotboll på 20-talet

Har byggt en chopper själv

Är singel handikappare i golf

Favoritstad är Rom

Favoritmusiker och författare är Ulf Lundell

Har tränat AIK`s damlag i hockey

Är en Apple nörd (haha)